EnerjiEnerji VerimliliğiManşet

Boston belediyeye ait yeni binalarda fosil yakıtları yasakladı

0
Boston belediyeye ait yeni binalarda fosil yakıtları yasakladı

Boston Belediye Başkanı Michelle Wu, yeni belediye binalarında ve tadilatlarda fosil yakıtların kullanılmasını yasaklayan bir kararname imzaladı.

Belediye başkanının ofisine göre bu karar, şehri bina portföyünü karbonsuzlaştırma yolunda net bir yola sokuyor. Boston’un belediye emisyonları, şehrin tüm karbon emisyonlarının yüzde 2,3’ünü oluşturuyor ve şehrin emisyonlarının yüzde 70’inden fazlası binalardan kaynaklanıyor.

Açıklamaya göre, şehirde 16 milyon metrekareden fazla mülk bulunuyor ve Boston aynı zamanda bu kararla bina tasarımı ve bakımının yanı sıra inşaat işlerinde yeni işlerin yaratılmasına katkıda bulunacak, Boston sakinlerinin inşaat sektöründe yüksek kaliteli istihdama erişebilmeleri için işgücü geliştirme programlarını, çıraklık eğitimlerini ve diğer eğitim hatlarını güçlendirmeye yönelik yerel fırsatları genişletecek.

Bu hamle, Boston’un inşaat sektöründeki emisyonları azaltmayı, istihdam yaratmayı ve halk sağlığı ile yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Wu yaptığı açıklamada, “Haftalar geçtikçe aşırı sıcaklar, fırtınalar ve sel felaketlerinin bize iklim konusunda harekete geçmemiz için kapanmakta olan bir pencereyi hatırlattığını görüyoruz. Şehrimizde fosil yakıtsız altyapıyı benimsemenin faydaları sektörler ve topluluklar arasında sınır tanımıyor ve Boston, şehrimizin hak ettiği yeşil, temiz, sağlıklı ve müreffeh geleceği inşa etmek için mümkün olan her aracı kullanmaya devam edecek.” diye konuştu.

Karara göre, tüm yeni binalar, tüm belediye binaları için HVAC, sıcak su ve pişirme sistemleri fosil yakıtları yakmayacak veya doğrudan bunlara bağlanmayacak şekilde planlanacak, tasarlanacak ve inşa edilecek. Ayrıca bu karar, binanın metrekaresinin yüzde 75’inde veya daha fazlasında yapısal çalışmaların planlandığı binaları da etkileyecek.

Belediye başkanlığı açıklamada, “Bir binanın ısıtma, havalandırma, klima veya sıcak su sistemini ya da pişirme ekipmanını değiştiren herhangi bir proje, etkilenen sistemde fosil yakıt yanmasını ortadan kaldırmalıdır.” diye belirtti.

Birleşik Krallık Hükümeti, hidrojenle çalışan ulaşıma 8 milyon sterlinlik yatırım yaptı

Previous article

Araştırma: “Türkiye en geç 2035’e kadar tüm elektrik ihtiyacını kömür dışı kaynaklardan karşılayabilir”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Enerji